Voorlezen

baby's, dreumesen en peuters

Voorleesmomenten in de Bibliotheek

Baby BoekStartochtend

Tijdens de BoekStartochtend geniet je samen met je baby en dreumes van mooie verhalen. Leer op een speelse manier meer over hoe je met je kleintje nog meer kunt genieten van boeken, spelletjes en (digitale) media.

Informatie, data en locaties

Peutervoorlezen

Het gezellige Peutervoorlezen is een groot succes bij kinderen van 2 tot 4 jaar. Ze kijken mee naar mooie prentenboeken en luisteren naar verhalen. Je oefent hiermee 'het naar de bibliotheek gaan' en welke boekjes aanspreken.

Informatie, data en locatiesLaat je voorlezen!

Kijk samen met je kleintje (2+) mooie voorleesfilmpjes met muziek en mooie prentenplaatjes of bewegende beelden. Geniet van de afwisselende boekjes.

Praat met een BoekStartcoach

Kinderen van 0 tot 6 jaar beleven al veel plezier met voorlezen. Veel jonge ouders hebben vragen over het voorlezen en het naar de Bibliotheek gaan.

Hiervoor kun je nu terecht bij een BoekStartcoach. Vragen als: hoe doe je dat nou? Hoe vind je de juiste boekjes in de Bibliotheek? En welke boekjes passen bij welke leeftijd? Hoe vaak wissel je af? Of hoe doe je dat als je niet zo goed Nederlands spreekt?

De BoekStartcoach komt op het Consultatiebureau en heeft een spreekuur in de Bibliotheek. Je kan vragen stellen over welke boekjes geschikt zijn voor welke leeftijd, waar je begint en hoe voorlezen werkt als je meertalig bent.  

Maak je kindje lid met BoekStart!

Coco in drie talen

Een BoekStartbon ontvang je bij het consultatiebureau met 3 maanden. Je kunt daarmee je kindje gratis inschrijven bij de Bibliotheek aan de Vliet.

Heb je de bon niet ontvangen? Dat geeft niet. Ga naar de vestiging bij jou in de buurt en vraag om de bon. Onze medewerkers helpen je graag om je gratis in te schrijven met de BoekStartbon!

Je krijgt met de BoekStartbon naast een gratis lidmaatschap een mooi koffertje met 2 boekjes cadeau.

Is jouw kindje ouder dan 2 jaar? Dan krijg je geen BoekStart-koffertje, maar kun je nog steeds gratis inschrijven bij de Bibliotheek.

Meer over BoekStart

Bekijk het nieuwste BoekStart magazine