Producten en diensten

Natuurlijk kan je als lid van de Bibliotheek aan de Vliet boeken bij ons lenen.
Maar er is nog veel meer mogelijk! Ontdek deze mogelijkheden.

Lees meer over onze producten en diensten en hoe wij jou het beste op weg kunnen helpen in de Bibliotheek.

Collectie

Kies als lid van de Bibliotheek aan de Vliet uit 32.000 e-books en ruim 4.500 luisterboeken. 

Met je computer kan je via onlinebibliotheek.nl (zonder app) ook e-books en luisterboeken lenen.

Houd er wel rekening mee dat je eerst een account bij ons aanmaakt en daarna een account aanmaakt bij de online Bibliotheek.

Bekijk de collectie

Betalingen

De Bibliotheek aan de Vliet is overgestapt op pinbetalingen. Je kan niet meer met papier- en muntgeld betalen. Via je pinpas en iDEAL kan je ieder bedrag, zonder extra kosten, betalen. Dit betekent meer veiligheid voor jou en onze medewerkers. Bovendien is betalen zonder contant geld makkelijk en snel, waardoor wij jou meer service kunnen bieden. Geld op je bibliotheekpas zetten kan bij de betaalautomaat in de Bibliotheek of online via Mijn Bibliotheek. Dit kan voor zowel jeugdabonnementen als abonnementen voor volwassenen.

Beheer jouw pas-tegoed


Digitaal lezen

Wist je dat je bij ons digitaal e-books kan lezen, luisterboeken kan luisteren en door tijdschriften en kranten kan bladeren?

De online Bibliotheek

Kies als lid van de Bibliotheek aan de Vliet uit 32.000 e-books, ruim 4.500 luisterboeken en tal van tijdschriften.

Met je computer kan je via onlinebibliotheek.nl (zonder app) ook e-books en luisterboeken lenen.

Houd er wel rekening mee dat je eerst een account bij ons aanmaakt en daarna een account aanmaakt bij de online Bibliotheek.

De online Bibliotheek-app

De Wise-app

Met de Bibliotheek Wise-app kan je via je smartphone de catalogus raadplegen, reserveren en verlengen. De Bibliotheek Wise-app is gratis te downloaden.

Apple store

Google Play

Lezen in de Bibliotheek

Kranten

Houd je ervan regelmatig een krant te lezen aan de leestafel in de bibliotheek? Dat kan, er is keuze genoeg! Er zijn lokale krantjes en landelijke kranten.

Tijdschriften

Lees je graag een tijdschrift? Er zijn tijdschriften over reizen, verzorging, lifestyle, mode, tuinieren en nog veel meer.

PressReader

Wil je digitaal kranten en tijdschriften lezen? Met PressReader (pc of app) heb je gratis toegang tot duizenden kranten en tijdschriften uit meer dan honderd landen en in zestig verschillende talen. 

Meer over PressReader


Diensten

Wij helpen je graag op weg. Maak het jezelf gemakkelijk met deze gratis diensten.

Attenderingsservice

Ontvang zo nu en dan een e-mail met de nieuwste aanwinsten binnen een genre of meerdere genres naar keuze.

Regel dit in Mijn Bibliotheek.

Inleverattentie

Een inleverattentie helpt je herinneren dat je je boeken moet inleveren. Als je deze functie aanzet, krijg je drie dagen voordat de uitleentermijn eindigt een bericht in je mailbox.

Regel dit in Mijn Bibliotheek bij Berichtvoorkeuren.

Ophaalbericht

Heb je een boek of dvd gereserveerd? Dan krijg je, als deze functie aanstaat en je e-mailadres bij ons bekend is, bericht zodra wij het materiaal hebben klaargezet op de reserveringenplank. Je kan het materiaal binnen 8 dagen ophalen.

Regel dit in Mijn Bibliotheek.

Financiën

Stel automatische incasso in. Of betaal zelf vanuit huis je te-laat-geld. Krijg voortaan je (financiële) post per mail.

Regel dit in Mijn Bibliotheek.

Verlengen

Verleng zelf in enkele minuten je boeken en andere materialen en bekijk je nieuwe inleverdatum.

Regel dit in Mijn Bibliotheek.

Aanschafverzoeken

Mis je een boek, een film of een tijdschrift? Vul het aanschafformulier in. Wij kijken of we het dan (alsnog) kunnen aanschaffen.

Lees meer onder 'aanschafverzoek'

Altijd op de hoogte?

Ontvang het laatste nieuws, leuke leestips en aankomende activiteiten.Werken en studeren in de Bibliotheek

Studieplekken

Meer weten over de studieplekken in de Bibliotheek? Lees alles over de computers, wifi en betrouwbare websites voor uittreksels, werkstukken en spreekbeurten. Of bijvoorbeeld studieboeken voor je theorie (rijbewijs).

Meer over studieplekken

Het Taalhuis

Het Taalhuis is er voor iedereen die de Nederlandse taal wil leren lezen, schrijven en spreken. Meer weten? Zoals informatie over (digitale) spreekuren, taalmaatjes en studiemateriaal? 

Ga naar het Taalhuis

Computers/Printen

Op de computerwerkplekken kan je rechtstreeks printen vanuit de mail, vanaf internet of vanaf een USB-stick. Documenten die je op een computer maakt of bewerkt kan je direct printen. Zwart/wit is € 0,10 per pagina (A4) en in kleur €0,50 per pagina (A4).

Meer over computers/printen


Moeite met lezen?

Makkelijk Lezen Plein

Voor kinderen die moeite hebben met lezen is er het Makkelijk Lezen Plein (MLP). Dit herken je aan de oranje stickers met MLP of vraag ernaar bij de Bibliotheekmedewerker.

Bij het MLP vind je vrolijke, gezellige en speelse boeken. Met net een wat groter lettertype en veel plaatjes. Lezen is leuk: krijg weer zin om te lezen!

Passend Lezen

Ging je er vroeger ook graag voor zitten? Voor een goed boek of je favoriete tijdschrift. En gaat dat nu niet meer omdat je een leesbeperking hebt? Of ben je een kind met ADHD of dyslectie waardoor je moeite hebt met (lange of ingewikkelde teksten) lezen? Dan helpt Passend Lezen je om te blijven lezen! 

Meer over Passend Lezen

Grootletterboeken

Voor iedereen die moeite heeft met het lezen van boeken in gewone druk bestaan er grootletterboeken, boeken die gedrukt zijn met grotere letters.

Luister nu ook online naar de Daisyrom audio-stream of probeer de Online Bibliotheek-app om te luisteren naar luisterboeken.

Luisterboeken


Bibliotheek aan Huis

Bibliotheek aan Huis is een speciale bezorgservice voor iedereen die door leeftijd, een langdurige ziekte of handicap niet meer in staat is zelf naar de bibliotheek te komen.

Meld je aan

Vrijwilligersfuncties

Zoals: Voorlezen op Maat
Voorlezen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen door vrijwilligers.

Voorlezen op maat

Leesclubs

Meld je aan voor een bestaande leesclub of start zelf een leesclub. Lees in een groep hetzelfde boek en praat erover met elkaar, in de Bibliotheek.

Lees meer


Zaalverhuur Voorburg

Zoek je een ruimte voor een cursus, presentatie of vergadering? In Bibliotheek Voorburg zijn er diverse ruimtes beschikbaar. Heb je interesse? Stuur ons dan een e-mail!

Stuur een e-mail naar secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl

Zaalverhuur Rijswijk

Helaas zijn er geen mogelijkheden om een ruimte te huren in Rijswijk. Je kan wel in deze bibliotheekvestiging terecht voor een studie- en/of werkplek.

Stuur een e-mail naar secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl

Zaalverhuur Leidschendam

Helaas zijn er geen mogelijkheden om een ruimte te huren in Leidschendam. Je kan wel in deze bibliotheekvestiging terecht voor een studie- en/of werkplek.

Stuur een e-mail naar secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl