Nieuw inlogsysteem: Single Identity

Sinds dinsdag 4 juni is het inlogsysteem van de Bibliotheek veranderd. Alle bibliotheken werken vanaf nu samen met één inlogsysteem. Je kunt met jouw account inloggen bij de Bibliotheek aan de Vliet (in Mijn menu en de Wise-app), maar ook bij de online Bibliotheek. Je hebt dus nog maar één gebruikersnaam en één wachtwoord nodig: single identity. We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het gebruik van jouw account. Daarom hebben wij hieronder de veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen

Waarom is deze wijziging?

Tot voor kort had iedereen een aparte account voor de Bibliotheek aan de Vliet en voor de online Bibliotheek. Dat is natuurlijk onhandig, want wachtwoorden werden weleens door elkaar gehaald. Om het voor iedereen makkelijker te maken, zijn we overgestapt naar single identity. Je gebruikt nu één gebruikersnaam en één wachtwoord voor alle diensten. Wel zo handig!

Moet ik iets doen voor deze wijziging?

Nee, je hoeft niks te doen. Behalve gewoon een keertje inloggen. Ben je lid? Dan heb je een persoonlijk bericht ontvangen met meer informatie. 

Wat verandert er voor mij?

Jij hebt een abonnement bij onze Bibliotheek. Je hebt eerder een e-mail ontvangen met belangrijke informatie over jouw inloggegevens. Vanaf nu gebruik je dezelfde inloggegevens voor Mijn Menu/Wise-app en de Online Bibliotheek.

Is jouw gebruikersnaam uniek, dan is deze niet veranderd. Zijn er meerdere mensen met dezelfde gebruikersnaam, dan is jouw pasnummer als nieuwe gebruikersnaam ingevuld. Geen zorgen, je kunt dit achteraf zelf makkelijk veranderen. Dit kan via de optie ‘Wachtwoord vergeten’ op het internet.

Hoe kan ik mijn gebruikersnaam opvragen?

Je kunt jouw gebruikersnaam opvragen via de website van de Koninklijke Bibliotheek. Heb je hulp nodig? Onze medewerkers kunnen in het systeem zien welk e-mailadres en welke gebruikersnaam bij jouw account horen. Hiervoor kun je ons een e-mail sturen, langskomen of eventjes bellen.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Geen zorgen, dat kan iedereen gebeuren! Klik hier om een nieuw wachtwoord aanmaken. Je wordt doorgestuurd naar de website van de Koninklijke Bibliotheek.

Wat moet ik doen als ik geen e-mail heb ontvangen?

Wanneer je van ons een e-mail verwacht, maar niet ontvangt, neem dan eerst een kijkje bij jouw spam-berichten. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem dan alstublieft contact met ons op of kom langs in de Bibliotheek.

Hoe kan ik mijn inloggegevens wijzigen?

Je kunt jouw inloggegevens makkelijk zelf veranderen bij "Mijn menu" op onze website.