BoekStart

Van baby's en dreumesen (0 tot 2 jaar)

Zie ook: de Baby BoekStartochtend (0 - 2 jaar)


BOEKSTART

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten. Je kan je kind gratis inschrijven bij de Bibliotheek.

NIEUW: SPAARKAART

Als je naar de Bibliotheek komt, om boekjes te lenen of de Baby BoekStartochtend bezoekt, dan verdien je een sticker voor op de spaarkaart van BoekStart!

Spaar je 10 stickers? Dan krijg je een leuk cadeautje.

Ben je al lid bij de Bibliotheek en heb je dus nog geen spaarkaart? Vraag naar de BoekStart spaarkaart* bij de informatiebalie van de Bibliotheek bij de vestiging bij jou in de buurt.

*voor kinderen van 0 - 2 jaar

Maak je kindje gratis lid

Wat is BoekStart?

Vraag bij de bibliotheekvestiging bij jou in de buurt om een BoekStartbon.

Kom gauw met de bon naar de Bibliotheek en ontvang het BoekStartkoffertje cadeau met daarin een gratis bibliotheekpas, 2 babyboekjes om te houden, voorleestips en een boekenlegger voor jouw kindje. Neem je legitimatie en die van je kleintje mee. Peuters krijgen een gratis peuterboekje van Boer Boris cadeau.

Meer over BoekStart

Download de Boekstart-app

Lees het BoekStart e-magazine #34

Voordelen van lid zijn bij de bibliotheek

Als je vaak in de Bibliotheek komt, wordt boekjes uitzoeken een gezellig uitje voor je kindje. In de Bibliotheek zijn er meer (soorten) boekjes dan je zelf zou kopen. Daardoor komt je kindje in aanraking met meer verhalen. Daarmee stimuleer je de fantasie, vergroot je de woordenschat en geef je een kind lezen 'mee': kinderen die veel worden voorgelezen, lezen zelf later ook meer boeken.

Gratis online lid worden

De BoekStart Voorlees-app

Naar de Kinderboekenweek

Heb jij de gratis BoekStart Voorlees-app al op je telefoon? De app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips. Je kunt makkelijk meedoen met de maandelijkse actie MijnVoorleesmoment en zelfs een
heuse voorleeswekker zetten die je eraan herinnert om veel voor te lezen. 

Download de Voorlees-app

Bekijk ook alle e-magazines

Lees digitale prentenboeken (e-books)

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit.

E-books 0-6 jaar

Download de online Bibliotheek-app

Luister naar Luisterboeken

Moet je een keer een lang stuk rijden? Of wil je iets anders dan een scherm maar wel iets nieuws doen thuis? Probeer dan eens een luisterboek. Vanaf 2 jaar begrijpen kinderen al veel en beginnen ze dit steeds leuker te vinden. Wissel het af met leuke kinderliedjes en luister telkens een stukje. Zo stimuleer je kinderen hun eigen fantasie te gebruiken.

Luisterboeken 0-6 jaar

Download de online Bibliotheek-app


VOORLEZEN

"Kinderen kunnen ontzettend genieten van verhalen. Het is, naast dat het erg leuk is, ook belangrijk dat kinderen al vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen." - Denise Bontje


De Baby BoekStartochtend

Kinderen die als baby zijn voorgelezen zijn later beter in taal. Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen.

Tijdens de Baby BoekStartochtend ontdek je met je baby op schoot een boekje. Je ontmoet er andere ouders van jonge kinderen en wisselt ervaringen uit. Er wordt iedere sessie een ander thema uitgelicht en besproken.

De BoekStartcoach laat zien hoe je speels in contact staat met je baby en werkt aan de spraak- en taalontwikkeling.

Onze BoekStartcoaches zijn: Mirona (Leidschendam & Voorburg) en Ingrid (Rijswijk). Kom je gezellig langs? 

De Baby BoekStartochtend

Het BoekStartcoach spreekuur

De BoekStartcoach is er voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen. Voorlezen is leuk, gezellig en belangrijk voor de taalontwikkeling van je kindje. Maar hoe doe je dat, voorlezen met je kleintje? En wat als Nederlands niet je eerste taal is? En welke boekjes zijn geschikt? De BoekStartcoach geeft tips tijdens het inloop-spreekuur.

Krijg tips van Mirona (Leidschendam & Voorburg) en Ingrid (Rijswijk) over voorlezen (0-2 jaar) en alles wat met taal te maken heeft. Zo kun je voorlezen nog leuker maken! 

Leen de prentenboeken top 10


Jeugd en jongeren

Bekijk al onze jeugdpagina's voor leestips en inspiratie: