Thuis in de bibliotheek β de uitkomsten van het participatieproces
Boeken om te lezen en te lenen, een plek om de krant te lezen, (huis)werk te maken of antwoorden te krijgen op je vragen. Dat vinden de inwoners van Leidschendam-Voorburg belangrijk als het om de bibliotheek gaat.
Gemeente en bibliotheek
Dat blijkt uit het participatietraject rondom de bibliotheek van de toekomst.
In het participatietraject werken de gemeente Leidschendam-Voorburg en de bibliotheek nauw samen.
Bibliotheek leeft
De bibliotheek leeft in Leidschendam-Voorburg. Dat blijkt wel uit het grote aantal inwoners dat heeft willen meedenken. Van jong tot oud maar ook ondernemers, de scholen, welzijnsorganisaties en de cultuurpartners hebben meegedacht.
In totaal hebben circa 800 inwoners meegedacht. Een klankbordgroep, bestaande uit inwoners en vertegenwoordigers van samenwerkingspartners, heeft meegedacht over de vragen die aan inwoners gesteld zijn.
Waardevol voor de bibliotheek
Gerard Hendriks, directeur Bibliotheek aan Vliet: βDe bibliotheek wil graag bijdragen aan de ontwikkeling en het welzijn van de inwoners. De wensen en behoeften die inwoners naar voren hebben gebracht zijn daarom waardevol voor ons. In de toekomst willen we actueel en aansprekend blijven voor huidige klanten, maar ook voor nieuwe doelgroepen, zoals jongeren.β
Vervolg
De komende periode wordt in kaart gebracht wat de behoefte van inwoners betekent voor de huisvesting van de bibliotheek. Dit is de basis voor een voorstel dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.
Lees meer over de uitkomsten van het participatietraject en het vervolg op In gesprek met LV.