Eerste bijeenkomst Queer leesclub in Voorburg

Donderdag 12 september 2024, van 19:30 tot 20:30 | Bibliotheek Voorburg | Koningin Julianalaan 257 | Blauwe zaal

Queer boekenclub

Vanaf donderdagavond 12 september beginnen we met de maandelijkse Queer leesclub! Tijdens deze leesclub ontmoet je andere (queer) jongeren en praat je samen na over het gelezen boek. Bij deze eerste bijeenkomst hebben we schrijfster Nadine Zwagerman uitgenodigd. Samen bespreken we haar boek 'Aan de andere kant van geluk'. Voor deze eerste editie hebben wij het boek gekozen, maar hierna is de keuze aan jullie!

Reserveer je plekje!

Schrijfster Nadine Zwagerman

Voor de feestelijke eerste editie van deze leesclub hebben we schrijfster Nadine Zwagerman uitgenodigd. We gaan haar boek ‘Aan de andere kant van geluk’ bespreken. Nadine Zwagerman zal je vertellen over het proces van het boek, de relatie tussen Isa en Gwen en nog veel meer. Natuurlijk is er alle ruimte om zelf vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

 

Het boek 'Aan de andere kant van geluk'

Isa en Gwen hebben ieder hun eigen reden om hulp te zoeken. Isa rouwt om het verlies van haar broer Felix en bij Gwen thuis is de situatie onhoudbaar geworden door de scheiding van haar ouders. De meiden leren elkaar kennen tijdens groepstherapie en trekken al snel samen op. Ze vinden troost bij elkaar en er ontstaat een bijzondere band, die verdergaat dan vriendschap. Wanneer Gwen een vreselijke ontdekking doet, is het nog maar de vraag of hun relatie dit zal overleven. Aan de andere kant van geluk is een verhaal over rouw, angst en verdriet, maar ook over vriendschap, groei en liefde. Over twee meiden die in een van de moeilijkste perioden in hun leven iets heel moois ontdekken.


Over de Queer leesclub

Deze leesclub is speciaal voor jongeren die meer willen weten over dit onderwerp of zelf queer zijn. Jongeren die houden van boeken en er graag verder met anderen over praten. Herken je je in deze omschrijving? Dan ben je van harte welkom! De eerste bijeenkomst is op donderdag 12 september, de volgende bijeenkomsten zijn op donderdag 14 november en donderdag 12 december. Elke keer in de avond tussen 19.30 en 20.30 uur.

Waar en wanneer?

  • Wanneer: donderdag 12 september
  • Hoe laat: 19.30 - 20.30 uur
  • Waar: Bibliotheek Voorburg | Koningin Julianalaan 257 | Blauwe Zaal
  • Prijs: gratis, wel even aanmelden om op tijd een plekje te reserveren
  • Leeftijd: Jongeren van 14 tot 21 jaar

Meld je aan!

Meer activiteiten

De Bibliotheek aan de Vliet organiseert ontzettend veel activiteiten, voor jong en oud!

Bekijk onze andere activiteiten!