Kinderboekenweek 2024

Zomeractiviteiten

Lekker eigenwijs Kinderboekenweek programma bij de Bieb!

De Kinderboekenweek 2024 vindt plaats van 2 t/m 13 oktober en dit jaar is het thema 'Lekker eigenwijs!'. Dit thema draait om eigenzinnigheid en tegendraads gedrag, en nodigt kinderen uit om hun unieke persoonlijkheid te omarmen en te vieren. Bekijk onze leuke activiteiten bij de Bibliotheek aan de Vliet:

Bieb als canvas

Heb jij weleens langs de grote ramen van de Bibliotheek in Voorburg gelopen en gedacht: hoe tof zou het zijn om deze als canvas te gebruiken? Dan is nu hét moment! Op zaterdag 28 september ben je vanaf 13.00 uur van harte welkom om samen met Sjors Kouthoofd aan de slag te gaan met een fantastische raamschildering, speciaal in het Kinderboekenweek thema 'Lekker
eigenwijs!'.

Kom je gezellig creatief meedoen?

Voorlezen met Jolanda Zuydgeest van 'Jolien en Jef'

Schrijfster Jolanda Zuydgeest van de leuke boekenserie 'Jolien & Jef' komt twee keer naar de Bibliotheek aan de Vliet. Op woensdag 2 oktober is zij in Voorburg en op vrijdag 4 oktober in Leidschendam. Jolanda zal voorlezen uit 'Jolien & Jef' dus kom luisteren en doe net als Jolien en Jef lekker eigenwijs mee! 

Meld je aan voor woensdag 2 oktober in Voorburg

Meld je aan voor vrijdag 4 oktober in Leidschendam

'Hup Herman!' - live muzikaal verhaal

Zaterdag 5 oktober komt het Haags Instrumentaal Jeugdensemble onder leiding van dirigent Jurgen van Groningen Schinkel naar de Bibliotheek in Rijswijk. Op zaterdag 12 oktober treden zij op in de Bibliotheek Voorburg. Tijdens deze voorstelling ga je luisteren naar een muzikale vertaling van het boek 'Hup Herman!' van Yvonne Jagtenberg.

Bestel je ticket voor 5 oktober in Rijswijk

Bestel je ticket voor 12 oktober in Voorburg

De Grote Eigenwijze Kinderboekenquiz

Deze Kinderboekenweek vieren we eigenwijze boeken én eigenwijze kinderen. Ben jij tussen de 8 en de 12 jaar? Hou je van lezen én ben je lekker eigenwijs? Doe dan mee aan De Grote Eigenwijze Kinderboekenquiz op dinsdag 8 oktober om 16.00 uur in de Bibliotheek Rijswijk. De quiz wordt gepresenteerd door kinderboekenschrijver Julie de Graaf van 'Het Geweldige Grote Mensenboek'.

De Kinderboekenquiz is gratis, wel even hier aanmelden

Voorstelling 'Klein Duimpje' door Janna de Lathouder

Kom vrijdag 11 oktober om 16.00 uur luisteren en kijken naar een voorstelling over Klein Duimpje in de Bibliotheek Leidschendam. Als de grote broer Dikke Teen wéér Klein Duimpjes toetje afpakt, is de maat vol: hij gaat de wereld in. De voorstelling gaat over ontdekken en per ongeluk (op)groeien. Janna de Lathouder brengt met haar expressieve en muzikale vertelstijl het verhaal dichterbij. Een leuke voorstelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

Bestel je ticket voor Klein Duimpje