Taalfestival Rijswijk

Zomeractiviteiten

De taal vieren met de leukste activiteiten!

Op woensdag 11 september organiseren we tijdens de week van het Lezen & Schrijven een leuk Taalfestival bij Bibliotheek Rijswijk! Leer meer over taal en ga er op een leuke manier mee aan de slag! Leer mooi schrijven met je hand of kom te weten hoe je uit prentenboeken zonder tekst toch leuk kunt voorlezen! Misschien lijkt het jou wel leuk zelf verhalen te maken met je Ipad of laat je jouw poëtische kant tot bloei komen tijdens een workshop 'Black Out Poetry'. Alle activiteiten zijn gratis, alleen voor de workshop Stop-motion vragen we een kleine bijdrage. 

Workshop: Hoe lees je prentenboeken zonder tekst?

De Bibliotheek heeft een mooie collectie tekstloze prentenboeken, ook wel silent books genoemd. Maar hoe lees je een boek zonder woorden? In deze workshop ga je het ervaren. Het maakt niet uit welke taal je spreekt en of je kunt lezen, iedereen kan een verhaal vinden in een silent boek. Op basis van de afbeeldingen, associaties en door eigen ervaringen en interactie met anderen.

Tijd: 14.00 - 14.30 uur & 14.45 - 15.15 uur
Waar: Kidstribune
Voor wie: Ouders met kinderen van 0 t/m 4 jaar 

Workshop: Stop-motion

Tijdens de workshop Stop-motion maak je in groepjes van twee een leuk kort filmpje. Jouw tekeningen en plaatjes gaan 'leven' in je film. Je gebruikt hiervoor een iPad, die de workshopleiders meenemen. Gebruik je fantasie en je eigen plaatjes. Je hebt twee uur de tijd. Doe je mee?

Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Waar:
 Leestafel
Voor wie: kinderen van 8 t/m 12 jaar

Meer informatie en aanmelden

Workshop: Handlettering

Tijdens de workshop handlettering ga je anders leren kijken naar letters. In plaats van schrijven, ga je letters en woorden meer tekenen. Je begint met het oefenen
van een aantal voorbeeld letters. Daarna kan je woorden en zinnen maken.
En misschien een tekening erbij. Je kunt zelf maken wat je wil, bijvoorbeeld een
ansichtkaart of een kleine poster. 

Tijd: 15.00 - 15.45 uur
Waar: Taalhuis
Voor wie: Iedereen

Workshop: Black Out Poetry

Black Out Poetry is een creatieve manier van een verhaal vertellen met
een beperkt aantal woorden. Je kiest een bepaalde tekst, zoals een pagina in
een boek en zoekt hierin woorden, die samen een nieuw verhaal vormen. Uiteindelijk onstaat er een gedicht met een andere lading. Zet teksten om in iets nieuws en laat je poetische kant tot bloei komen!

Tijd: 14.00 - 14.45 uur
Waar: Taalhuis
Voor wie: Voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder 

Digibingo: Ken jij alle apps op je telefoon?

Met de DigiBingo kun je op een leuke manier kennismaken met de digitale wereld. Het spel lijkt veel op een gewone bingo, alleen zijn een aantal cijfers vervangen door een icoon uit de digitale wereld. Zo leer je op een leuke & laagdrempelige manier! 

Tijd: 16.00 - 16.30 uur
Waar: Taalhuis
Voor wie: Iedereen

Workshop: zelf verhalen maken op de iPad

Met OctoStudio kun je animaties en spelletjes maken op je mobiele telefoon of tablet. We gaan foto's en geluiden maken, die we tot leven brengen met codeblokken en je naar vrienden en familie kunt sturen. OctoStudio is volledig gratis en je kunt je eigen geanimeerde verhaal maken. In deze workshop helpen we je op weg!

Tijd: 16.00 - 17.00 uur
Waar: Kidstribune
Voor wie: Kinderen van 4 t/m 12 jaar